Professionele beroepsopleiding tot trainingsacteur.

Onze deelnemers zijn professionals in hun vak, veelal werkzaam in de zorg en het onderwijs. Hier zijn wij zodoende ook in gespecialiseerd. Daarom zijn en altijd minimaal 2 opleidingen per jaar binnen de schoolvakanties, de summer en winterschool.

Onze opleiding bestaat uit 6 lesdagen op locatie én mogelijkheid op stage. Deze extra-dagen noemen wij in tegenstelling tot sommige andere aanbieders geen lesdagen. Sta daarbij stil als je opleidingen met elkaar vergelijkt. 

Dinsdagen en woensdagen 28, 29 mei en 11, 12, 25 en 26 juni 2024
Summerschool 31 juli, 1, 2, 7, 8, 9 augustus 2024
Wisselende dagen 5, 6, 15, 16, 27, 28 november 2024

Meldt je aan via het contactformulier.

Afbeelding 1

De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Professionele trainingsacteurs worden o.a. ingezet bij assessments, simulaties, agressiehantering en communicatie/gedragstrainingen bij steeds meer bedrijven en (overheids)instellingen.

Deze opleiding trainingsacteren is erop gericht om je het vak van trainingsacteur eigen te maken. Je leert hoe je jezelf kunt voorbereiden en hoe je je rol kan uitvragen om geloofwaardig spel neer te zetten.

Programma, trainingsacteren kan je leren.

Aan bod komen o.a. verschillende inlevings- & dramatechnieken, diverse werkvormen, agressiehantering, warming up & energizers en verschillende vormen van feedback geven. Jezelf presenteren aan publiek/deelnemers en kritische beroepssituaties. Ook de basis van trainingsacteren in agressietrainingen en assessments komen aan bod. Als je je hierin wilt specialiseren zijn er verdiepingstrainingen. Je leert ethische dilemma’s uitspelen en omgaan met weerstand. De meest voorkomende trainingsmodellen komen aan bod en je leert hoe je deze kennis kunt vertalen naar je rol als trainingsacteur. Je leert in de huid te kruipen van zeer uiteenlopende personen, je snel inleven in een rol en snel schakelen. Als trainingsacteur moet je kunnen afstemmen, nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen. We zullen tijdens deze lessen vooral heel veel oefenen met cases uit de praktijk. De theorie kan je dan thuis nog eens nalezen. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO werk- en denkniveau. Verder zijn er geen specifieke vooropleidingseisen. Bij diverse lessen worden naast de vaste trainer externe trainingsacteurs/trainers ingezet. Aan het eind van deze opleiding heb je een stevige basis om te gaan werken als trainingsacteur. Je beheerst de basismodellen die noodzakelijk zijn voor het werken in een rollenspel en je kunt op gepaste wijze feedback geven.

De opleiding geeft je een stevige basis om zelfstandig aan de slag te gaan als trainingsacteur.

Het is géén cursus acteren. We besteden hier aandacht aan op een manier die past bij trainingsacteren. Hoe kan je inleven en snel 'transformeren' en de gewenste rol neerzetten; toegepast spel.

Na afloop ontvang je het erkend certificaat trainingsacteur, dat zeer gewaardeerd wordt. Daarnaast kan je na afloop van de opleiding lid worden van DeTrainingsacteurs.nl. Een platform waar trainingsacteurs en opdrachtgevers elkaar ontmoeten. Voor €95,- per jaar ex. btw krijg je plaatsing op de website www.detrainingsacteurs.nl waar enkel door Hebbes Academy geschoolde trainingsacteurs zich kunnen profileren. Als lid van www.detrainingsacteurs.nl kan je elk jaar gratis naar een opfris-dag.

Wij bieden diverse stage-mogelijkheden. Dit is niet verplicht. 1, 2 of meerdere dagen zijn mogelijk.

Afbeelding 2

Voor wie is deze training bedoeld

De opleiding staat open voor iedereen. Je hoeft géén geschoold acteur te zijn. De markt ziet tegenwoordig juist de meerwaarde van trainingsacteurs uit het werkveld en bedrijfsleven. Je werkt bijv. in het onderwijs, in de zorg of bent coach, hr medewerker of een andere professional. Het is een pré als je affiniteit hebt met spel en improvisatie. Je wilt trainingsacteur worden of trainingsacteren toepassen in je eigen praktijk. Ook als je trainer bent en meer uit je trainingsacteurs wilt halen is het zeer waardevol. Een plek in de opleiding tot trainingsacteur is een waardevolle kans. We willen graag dat je een juiste en weloverwogen keus maakt. Trainingsacteren kan je leren. Het is belangrijk dat deze opleiding bij je past en aansluit bij wat jij zoekt. Er komt in deze opleiding veel aan bod.

Aanmelden
De opleidingen zitten soms snel vol. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst van betaling.
Om je in te schrijven ga je naar het contactformulier.

Wat is jouw investering
Kosten zijn €2180,- ex. BTW. Vrijgesteld van btw voor particulieren. Neem contact met ons op indien je hier gebruik van wilt maken.

Je krijgt hiervoor 6 trainingsdagen die naast de vaste trainer worden aangevuld met externe trainers en trainingsacteurs. Onze stage-dagen noemen wij in tegenstelling tot andere aanbieders niet als lesdagen. Deze stage is vrijblijvend, 1, 2 of meerdere dagen zijn mogelijk.

Incl. lesmateriaal.
Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen van min. 6 tot max. 8 á 10 deelnemers.

Afbeelding 3

Duur
Doorlooptijd 2 tot 6 weken
6 dagen van 10.00 uur tot ca. 16.30 uur.

Studiebelasting
42 contacturen
8 uur zelfstudie
Plus ca. 2 uur online en 8 uur stage aanbevolen (geen verplichting)

Locatie in Brabant
Dommeldaal.nl in Gemonde
Mocht je afhankelijk zijn van het ov en geen mogelijkheid hebben om op onze locatie te komen, neem dan gerust contact met ons op. Wellicht kunnen wij (tegen kleine vergoeding) vervoer vanaf het station regelen.

Leestips
"TOOLBOX VOOR TRAININGSACTEURS" €33,- 
(informatief en werkvormen, dé gereedschapskist voor de trainingsacteur) 
"DYNAMISCH TRAINEN" €16,-
(compacte waaier met communicatiemodellen en oefeningen)

Afwezig
Bij afwezigheid is het niet mogelijk je les in te halen in een andere groep. Dit vanwege de zorgvuldige samenstelling, aantal deelnemers en veiligheid in de groep. Wel kunnen sommige lessen op een later moment bij een specialisatie worden gevolgd. Ook zorgen we voor de mogelijkheid van een online verbinding zodat je de training online kunt volgen als dat nodig is.

Afbeelding 4

Wie is de trainer
De lessen worden voornamelijk gegeven door Arianda Schepens trainingsacteur sinds 1998. Een specialist op dit vakgebied en nog steeds in de praktijk werkzaam als trainingsacteur.
Ze is geregistreerd CRKBO docent.
Gastdocenten; trainers en trainingsacteurs zullen de lessen aanvullen. 

Vragen
Voor vragen kan je terecht bij Arianda Schepens per mail via het contactformulier of bellen  06 53 136 103