3-daagse training Transactionele Analyse voor professionals in Zorg en Onderwijs
Begeleiden met diepgang!

Data

9 en 10 november & 1 december 2023.

We werken alle drie de dagen van 9.30 -17.00 uur.

Voor wie is dit trainingsprogramma bedoeld?
Deze methodiektraining is bedoeld voor coaches, trainers, managers, opleiders en teamcoaches die:


  • Hun huidige methodieken willen uitbreiden en verdiepen met Transactionele Analyse.

  • Transactionele Analyse willen gebruiken voor hun persoonlijke ontwikkeling binnen hun professie.


Afbeelding 1

Wat kan je verwachten?

Ben je op zoek naar verdieping in je vak op communicatie- en relatieniveau? De Transactionele Analyse heeft veel modellen die duidelijk maken wat er gebeurt tussen mensen onderling, zoals ik ben oké, jij bent oké (of toch niet?), ouder-, volwassene- en kindrollen en psychologische spelen. In deze driedaagse methodiektraining leer je werken met een aantal basisbegrippen uit de Transactionele Analyse die helpen bij het onderzoeken van je persoonlijke patronen en communicatiepatronen. Ook leer leer je hoe je een andere positie in kan nemen, lastige situaties kunt doorbreken en patronen kunt veranderen. Je doorleeft de intensiteit van Transactionele Analyse in je eigen ontwikkeling en vergroot je eigen competentieniveau om anderen te begeleiden vanuit Transactionele Analyse.


Onderwerpen


  • De basis van TA  (ontwikkeling & uitgangspunten)

  • Strooks / Ego-posities / Stoppers & drivers / Script & spelgedrag

  • Je professionele rol

  • Inzet en impact van TA

  • Afsluitende integratieopdracht & praktische tips


Reflectieopdracht en literatuurstudie
Voorafgaand aan de methodiektraining Transactionele Analyse ontvang je een reflectieopdracht en lees je een aantal hoofdstukken uit: Transactionele Analyse, Het handboek voor persoonlijk en professioneel gebruik, I. Stewart & V. Joines. W

Werkwijze tijdens de training
Tijdens de trainingsdagen pas je de inzichten uit de literatuur praktisch toe in diverse opdrachten en oefeningen. Je oefent op 2 lagen. Zowel als deelnemer hier in de groep, als in je professionele rol van coach, trainer, manager, opleider of teamcoach, en krijgt feedback op je sterke kanten en ontwikkelpunten. Door eigen belemmeringen en valkuilen in te brengen tijdens de oefensituaties van anderen werk je tevens diepgaand aan je eigen persoonlijke ontwikkeling als professional.

Na afloop van deze training


  • Ken je de theorie en kernbegrippen van de Transactionele Analyse

  • Kun je een aantal TA-concepten en werkvormen toepassen in je eigen werkpraktijk als coach, trainer, manager, opleider of teamcoach.

  • Ben je persoonlijk gegroeid in je professie door een aantal concepten uit de Transactionele Analyse zelf te doorleven.          


Wat is jouw investering
€995,- (€ 1203,95 incl. btw) voor het het 3-daagse trainingsprogramma. Dit bedrag is vrijgesteld van btw voor particulieren. Dit is exclusief arrangement.

   
Aantal deelnemers
Min. 4 en maximaal 12 deelnemers

Wie is de trainer
De lessen in het programma worden voornamelijk gegeven door Yvonne Lips. Vanuit haar passie voor  de toepassingsmogelijkheden van de Transactionele Analyse neemt ze graag anderen daar in mee. Ze is ook zelf nog werkzaam als trainer en teamcoach binnen organisaties. Ze is gecertificeerd in NLP, TA en het begeleiden van systemische opstellingen bij Phoenix Opleidingen. Ook is ze CRKBO-geregistreerd docent. 

Afbeelding 2
Afbeelding 3

Hoeveel tijd ga je investeren
Deze training heeft een doorlooptijd van 6 weken met een tijdinvestering van: 
1 uur intakegesprek 
3 x hele dag 'live' training met de groep van 9.30 uur tot 17.00 uur
8 uur zelfstudie 

Aanmelden en vragen 
Om je in te schrijven of een vraag te stellen aan de trainer Yvonne Lips kan via het contactformulier op deze site of bel je haar op 06 13909220.

Locatie in Brabant
We verzorgen deze training op onze prachtige buitenlokatie Dommeldaal te Gemonde. Nabij 's-Hertogenbosch. 
Kijk alvast op www.dommeldaal.nl