Afbeelding 1

Training ‘Uit de Plooi’ in de Vogezen
Het leiderschapsprogramma dat hoofd en hart verbindt!
                                                                                        
Data

Groep 3: Maandag 5 juni t/m zaterdag 10 juni 2023

Download hier de brochure:

https://www.yvonnelips.nl/wp-content/uploads/2023/01/Brochure-Uit-de-Plooi-Vogezen-1-1.pdf

Trainingsprogramma ‘Uit de Plooi’ voor krachtig innerlijk leiderschap
De rust en ruimte van de natuur brengt je even tot stilstand. Nieuwe ervaringen en reflectievragen zorgen voor meer bewustwording. Wat werkt (nog) wel en wat werkt niet meer op jouw levenspad ? En wat ga jij anders doen om een ander resultaat te bereiken ? In dit trainingsprogramma ondersteunen we elkaar in het maken van keuzes die ondersteunend of bekrachtigend zijn!

Voor wie is dit programma bedoeld?P
Professionals en leidinggevenden die graag meer vanuit ontspanning, autonomie en 'echt contact' willen werken en communiceren en daardoor meer impact op de omgeving hebben. Die een leidinggevende, professional of opdrachtgever willen zijn waar anderen graag mee samenwerken. 
Die overtuigd zijn, of overtuigd willen worden, van de kracht en samenhang van de 4-ontwikkeldimensies fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) op ons (professionele) functioneren.

Wat gaan we doen?
We nemen je mee in een uitnodigend trainingsprogramma in de hoge Vogezen in Frankrijk !
Ter voorbereiding krijg je vanaf 4 weken voor aanvang wekelijks een aantal opdrachten via mail toegestuurd, zodat we in de training snel aan de slag kunnen. Ook krijg je voorafgaand een intakegesprek. Hierin maken we persoonlijk kennis en horen we graag wat jouw intentie of uitdaging is om mee te gaan. Tijdens het programma werken we afwisselend in de groep, in een subgroep of aan een individuele opdracht.
We zetten de ongerepte natuur in als poort naar natuurlijk leiderschap. Je wordt uitgedaagd op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. We nemen letterlijk afstand van alle verplichtingen om onze balans weer op te maken. In de ochtend starten we steeds met een lichaamsgerichte warming-up en werken we tot de lunch aan wezenlijke onderwerpen in het kader van persoonlijk leiderschap. In de middag gaan samen op pad en laten de natuur en de lichamelijke inspanning op ons inwerken.

Fysieke training en uitdaging
Fysieke training en uitdaging

Ook nodigen we je af en toe uit om aan de hand van nieuwe ervaringen je comfortzone op te rekken!  Iedere dag is er ruimte voor zelfreflectie tijdens de groupcouncils bij het kampvuur.. Uit ervaring weten we dat de verschillende elementen een broedplaats zijn voor transformatie. In de avond genieten we van een diner met natuurlijke ingrediënten en is er tijd voor napraten en gezelligheid. Daarna is een ieder vrij om te doen wat  hij/zij graag wil.
Ons programma ‘natuurlijk leiderschap’ hebben we zorgvuldig afgestemd met de seizoenen. Het programma is gericht op zelfonderzoek, zelfbewustzijn en het naar buiten brengen van je kwaliteiten. Daar echt voor te gaan staan ! De ingebouwde rust, ruimte & reflectie brengen je terug naar de essentie. Hieruit kunnen inzichten ontstaan, die jij als natuurlijk leider en/of professional vorm wilt gaan geven.

Onderwerpen


 • Achterkant van de professional

 • Jung-persoonlijkheidstypes, talenten en uitdagingen

 • Familie en loopbaanopstellingen

 • Feedback geven en ontvangen

 • Ego-posities en drivers (Transactionele analyse)

 • Fysieke en ademhalingsoefeningen

 • Individuele coaching

 • Natuur als metafoor


Afbeelding 2
Inzicht door uitzicht!
Inzicht door uitzicht!

Na afloop van dit trainingsprogramma


 • Herken je situaties waarin je ongewild ‘in de plooi’ gaat en snap je waarom dit gebeurt; 

 • Weet je op welke ‘pauzeknop’ je kan drukken en wat vervolgens in te zetten om weer ‘uit de plooi’ te komen.

 • Ben je weer in verbinding met je (zelf) vertrouwen en je natuurlijke kwaliteiten en straal je (weer) plezier uit.

 • Ben je opgeladen voor de uitdagingen waar jij als professional voor staat.

 • Heb je je focus terug gevonden en weet wat je eerst volgende stap is bij terugkomst.                          


Trainer
De lessen in het programma worden voornamelijk gegeven door Yvonne Lips en William Segerink.  Specialisten op het vakgebied persoonlijk leiderschap en zijn ook zelf nog werkzaam als trainer en teamcoach binnen organisaties. 

Wat is jouw investering 
€1750,- ( 2117,50 incl. btw) voor het 5-daags trainingsprogramma, intake en landingsgesprek en 1x persoonlijke coaching. Vrijgesteld van btw voor particulieren.
€ 775,- ( 844,75 incl. btw) voor vervoer en verblijfskosten op basis van volpension (inclusief alle drankjes) en 1-persoons luxe kamer met eigen douche en toilet.

Aantal deelnemers
Min. 6 en maximaal 12 deelnemers

Hoeveel tijd ga je investeren                                                                  
Deze training heeft een doorlooptijd van 6 weken met een tijdinvestering van: 
45 contacturen in het programma in de Vogezen
3 contacturen intake- en landingsgesprek
8 uur zelfstudie 

Aanmelden
Om je in te schrijven ga je naar het contactformulier op deze site.

Vragen
Voor vragen kan je terecht bij Yvonne Lips per mail via het contactformulier of bellen met 06 13909220.
Ook kan je de brochure opvragen!

Locatie
www.les2clefs.fr in Bussang, Hoge Vogezen Frankrijk
Reflectie in 2-tallen
Reflectie in 2-tallen

Wat vonden andere deelnemers die u voor gingen?

“Ik zit nog helemaal na te genieten, terug te blikken op een zo bijzondere week. Ik blijf zeggen: terug naar mezelf en een verdieping en verrijking van mezelf. Voel me enorm verbonden met de hele groep. En voel dat ik in alles wat ik nu doe verbindingen maak en verbindingen herstel. Voortdurend stukjes herkenning en bevestiging, signalen, synchroniteit.. Het voelt echt lekker zo. Dit ga ik niet meer ‘weggeven’, deze ‘ik’. Dank, dank, dank nogmaals! “
Stephanie, directeur Middelbare school
 

“Mijn intentie voor deze dagen in de Vogezen was om met een persoonlijk pijnpunt aan de slag te gaan. Ik wilde dit volledig integreren in mezelf omdat ik merkte dat ik er voor weg liep. Ik wilde het aankijken, vastpakken en doorvoelen. En dat is gelukt. Het heeft me een completer mens gemaakt. Na deze dagen zit ik meer ín mijn lichaam, ben beter geaard, heb meer verbinding met mij zelf, zit minder in mijn hoofd en heb meer vertrouwen in mezelf. Én ik heb weer ervaren wat een cadeau het is om met een groep onbekende mensen op stap te gaan en hoe mooi het is dat je de ander écht mag zien. Uit de plooi, puur zoals ze zijn, kwetsbaar en sterk.
Annelies van Laarhoven, fysiotherapeute
 
“Voor mij was het een kennismaking met activiteiten en mensen geheel buiten mijn comfortzone. Ik heb ervan genoten, zowel van de bergwandeling als ook de klettersteig oefening. Super bedankt voor de waanzinnig mooie en leerzame week!”
Floris Bloele, consultant
 

“Het ‘Uit de Plooi’ programma heeft mij nieuwe inzichten gegeven over mijn sterke loyaliteit aan mijn familiesysteem en hoe dat in de loyaliteit naar mezelf in de weg staat!  Ook weet ik nu hoe ik meer compassie voor mezelf kan ont-wikkelen en dat tempo ernaar toe niet belangrijk is!”   
Katja Proos, zorgprofessional met jongeren                                                                                                                            


“Het mooie van het ‘Uit de Plooi’ programma voor mij is juist dat alles in mij ‘zegt’ het niet in woorden en taal te gaan vangen. Het heeft me juist net iets extra gebracht op gevoel,lijf en verbinding met de natuur. Alles en iedereen heeft mij begeleid, de rust, de natuur, de groep als geheel, de individuen in de groep en met Yvonne als warme energieke, altijd zichzelf zijnde (of er snel in terugzoekende) drijvende kracht!”
S. Kuiper, projectleider     
                                                                                                                                               

"Het was voor mij een bevestiging van de kracht van ‘ervarend leren’. Fysiek/lichaam is de ingang naar een diepere laag. De integratie volgt dan volgens mij vanzelf. Door de enorme eigen kwetsbare opstelling ervaar ik meer openstellen van mijn ziel.Ik ben troyts op mezelf dat ik naast je mag ‘shinen’! Op naar vele volgenden!’”
William Segerinck, directeur Viteq creators of motivation

“Het ‘Uit de Plooi’ programma staat voor mij vooral voor de verbinding met de natuur. Mij laten raken door de schoonheid van de omgeving. Ook de verbinding met de andere deelnemers vind ik erg inspirerend! Yvonne werkt vakkundig en empathisch. Ze zet verschillende bronnen in om naar de kern te gaan. De aanvulling en complementariteit van William was ook zeker van grote meerwaarde.”
Els Hautphenne, assistent financiële administratie

“Ik heb een mooie stap gemaakt naar meer zelfcompassie. Door de inzichten die ik heb gekregen in de lessen, de coaching, de (fysieke)uitdagingen die we samen zijn aangegaan en de inspirerende levensverhalen en inzichten die we met elkaar gedeeld hebben. Ik heb de begeleiding ervaren als zeer prettig: warm, open en veilig. Heel mooi dat de kwaliteiten (kennis, fysiek begeleiding, ontspanning en creativiteit) van de trainers  elkaar zo aanvult. Bedankt voor deze prachtige week!”
Ingrid van den Broek, zorgprofessional

De natuur als metafoor
De natuur als metafoor
Afbeelding 3
Afbeelding 4